Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye’den BAE’ye tehdit yanıtı…

Dışişleri Bakanlığı, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan’ın Türkiye'nin Arap ülkeleri için tehdit teşkil ettiğine ilişkin iddialarına yanıt verdi.



DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, BAE DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan’ın Türkiye'nin Arap ülkeleri için tehdit teÅŸkil ettiÄŸine iliÅŸkin iddialarına yanıt verdi.

 Aksoy, açıklamaları ÅŸu yönde;

Arap dünyasıyla müstesna tarihi ve beÅŸeri baÄŸları bulunan Türkiye’nin kardeÅŸ Arap ülkelerinin huzur, güvenlik ve istikrarına atfettiÄŸi önem ve Kudüs baÅŸta olmak üzere Ä°slam dünyasının ortak davalarına verdiÄŸi güçlü destek herkesçe bilinmektedir.

Türkiye’nin Suriye’nin siyasi birliÄŸinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına verdiÄŸi destek, bu ülkede kalıcı barış ve istikrarın saÄŸlanması için ortaya koyduÄŸu çabalar ve misafir ettiÄŸi 3,5 milyondan fazla Suriyeli kardeÅŸi için üstlendiÄŸi sorumluluk da ortadadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik operasyonu ise ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf etmek amacıyla gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Hal böyleyken, BAE DışiÅŸleri Bakanı’nın, Türkiye’nin Suriye’ye müdahale ettiÄŸine ve Arap dünyası için bir tehdit oluÅŸturduÄŸuna dair açıklamasını anlamak ve iyi niyetle baÄŸdaÅŸtırmak mümkün deÄŸildir. Esasen bir süredir tarihimize ve Arap dünyasıyla iliÅŸkilerimize yönelik karalama niteliÄŸindeki beyanlarıyla BAE yetkililerinin hangi çevrelere hizmet etmeye çalıştıkları da gayet iyi bilinmektedir.

Bölgenin içinden geçtiği kritik dönemde yapılması gereken, ortak bir kaderi paylaşan dost ve kardeş halklar arasında nifak tohumları ekmek değil, bölgesel sorunların dayanışma içinde sahiplenilmesi ve her bir ülkenin bu sorunların çözümlenmesi için elini taşın altına koyma iradesini göstermesidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.